UPP, release 12 mars 2020

Recensioner

(...) Så okej, Irmelins album Upp, deras femte, är bra, riktigt bra. Det visar att traditionell musik kan utvecklas utan att man tar kål på det ursprungliga. För det är det Irmelin (Eva Rune, Karin Ericsson Back och Maria Misgeld) gör, de utvecklar. (...)
Thomas Wihlman, OPULENS - Sveriges dagliga kulturmagasin

(...)


Ofta framför de egna arrangemang av gamla, oftast traderade sånger. De gör det under stor frihet och med ett
nyfiket sätt att förhålla sig till traditioner. Det finns hela tiden en närvaro, en rörelse i deras musik, en dansant ton, glidande dramatiseringar och skrattande fraseringar. I trion finns särröster, men det som härskar är en samklang. Och klangbilden är rak, klar och stark. (...)
Bo Bjelvehammar, LIRA

(...)


Med fem album och tjugo år klingande bakom sig är Irmelin veteraner inom svensk folklig sång. Eva Rune, Karin Eriksson Back och Maria Misgeld tar oss på nya cd:n med längs 15 skiftande spår. Eget och andras, nytt och traditionellt. Sången är glasklar, elegant och ibland impulsiv och djärv. Proffsigt, levande folksång som känns samtida. (...)
Peter Ahlbom, Spelmannen

(...)


De har samlat många tänkvärda texter på skivan. Sången är förträfflig för att inte tala om klanger och harmonier. Lyssnandet blir som att sitta i en liten stuga där det sjungs stäv snarare än en kör som framför visor - förtätat och förtrollande! (...)
Bengt Wittgren, Hembygden

(...)


Jag tror att det är deras bästa och skarpaste album som möter svenska folksjälen. Vokal musik av det slaget Irmelin gör är hur vacker och stark som helst. Tack för denna musikaliska föreställning. (...)
Micheles Kindh, Blanskans vänner