IRMELIN vocal trio

Om oss


Vokaltrion Irmelin har under två decennier färdats med sin musik runt om i världen. Med passion, innerlighet och tätt samstämda röster framför Irmelin sina sånger där ett mångfald av känslouttryck och improvisation ger liv till såväl traditionell folkmusik som nykomponerad. De tre rösterna sträcker sig från den vassaste kulningston till den sprödaste fras. Med rötter i den nordiska folkmusiktraditionen har trion genom åren nyfiket och experimentellt utvecklat ett alldeles eget sound.


Gruppens medlemmar är alla utbildade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är välrenommerade yrkesverksamma sångerskor. Irmelin har turnerat i Europa, Asien och Nordamerika samt medverkat i TV, radio och teaterföreställningar. Irmelin har gett ut fem album; Kärligheten (2006), Gyldene Freden (2008), North Sea Stories (2012), Swedish Folk Songs (2016) och Upp (2020).

Irmelin består av:
Eva Rune

Maria Misgeld

Karin Ericsson BackVad vi gör - konsert & kurs


KONSERT
En konsert med Irmelin bjuder på både tillbakablick och framtidsutsikt och tar med publiken på en vokal drömfärd.
Det är lätt att ryckas med när ingenting står emellan artisterna och publiken, rösterna är ärliga och sanna i sitt uttryck. Musiken omhuldas av en lekfull dialog sångerskorna sinsemellan. Gruppen sjunger och berättar om livet, kärleken och naturen. Kulning, snirkliga trestämmiga koraler och nordisk folkblues samsas med polsketrallar och kärleksvisor. Längden på Irmelins konsertprogram kan anpassas efter önskemål. En standardkonsert är runt 60 min lång och består av blandad repertoar samt presentationer mellan sångerna.

KURS & WORKSHOP

Irmelin har stor erfarenhet av att arbeta fram konsertprogram tillsammans med körer. Irmelin lär ut delar av sin repertoar och framför den sedan vid en eller flera konserter tillsammans med kören.  Allt material lärs ut på gehör, dvs utan noter. Inget piano behövs då alla sånger är a capella. Det finns också möjlighet till kortare workshops med Irmelins medlemmar som ledare.Kontakta oss

 
 
 
 

Kontaktuppgifter

Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här.